Vijesti

13.07.2018.

Posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“

U subotu, 14. srpnja u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu održat će se posljednja u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koju organizira Ministarstvo poljoprivrede. Uz nastupe kulturno umjetničkih društava i uz stručnu pomoć chefa Tomislava Špičeka, održat će se i Radni ručak s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem s početkom u 12 sati.

Pročitaj više

12.07.2018.

200 milijuna kuna za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda – raspisan novi natječaj za operaciju 7.2.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi Natječaj za provedbu tipa operacije 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu kroz ulaganje u javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

Pročitaj više

06.07.2018.

Održan sastanak s predstavnicima Europske komisije o budućnosti EU proračuna za Hrvatsku

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je sastanak s Vittoriom Alliata di Villafranca, direktoricom u Glavnoj upravi za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije te Brankom Baričevićem, voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, na kojem se raspravljalo o prijedlogu novog Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije i prijedlogu zakonodavnog paketa za Kohezijsku politiku te o ključnim pitanjima koji se odnose na Hrvatsku.

Pročitaj više