Vijesti

16.03.2018.

Objavljeni rezultati trećeg poziva za dodjelu sredstava iz Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe

Odbor za praćenje Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe, kojeg čine predstavnici trideset država, odobrio je ugovaranje 54 projekta u iznosu od 73 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu trećega poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimale su se projektne prijave za sva četiri programska prioriteta iz područja inovacija, konkurentnosti, smanjenja emisija i okoliša. Za ugovaranje je predloženo i 7 projekata u kojima sudjeluje 9 projektnih partnera iz Republike Hrvatske, s budžetom u vrijednosti od oko 1,3 milijuna eura.

Pročitaj više

16.03.2018.

Obavijest o obustavi Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena"

Dana 15. ožujka 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. slijedom velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga za Poziv „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, broj Poziva: UP.02.1.1.05., objavilo je obustavu zaprimanja projektnih prijedloga u okviru navedenog Poziva na određeno vrijeme.

Pročitaj više

16.03.2018.

Najava Poziva Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I

Cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Republike Hrvatske. Naglasak u prevenciji će biti na najvećim zdravstvenim problemima stanovništva Hrvatske, stoga će se aktivnosti u okviru ovoga Poziva, kroz edukativne aktivnosti, okrugle stolove, izradu promotivnih materijala i sl., usmjeriti na prevenciju kronično nezaraznih, zaraznih, rijetkih i malignih bolesti.

Pročitaj više

16.03.2018.

Potpisani ugovori za EU projekte vrijedne 182 milijuna kuna iz područja zdravstva, socijalne skrbi, e-usluga te intervencijskih planova ratom pogođenih područja

U petak 9. ožujka, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je sedam ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 182,1 milijun kuna iz područja zdravstva, socijalne skrbi, e-usluga te intervencijskih planova ratom pogođenih područja, od čega je 161,5 milijuna kuna (89%) sufinancirano bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Pročitaj više

16.03.2018.

Izmjena natječaja za tip operacije 16.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 13. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za Podmjeru 16.1. Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost – provedba tipa operacije 16.1.1. Potpora za osnivanje operativnih skupina.

Pročitaj više

12.03.2018.

Obavijest o izmjenama natječaja za tip operacije 6.2.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je objavila 9. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za podmjeru 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Pročitaj više