Vijesti

12.01.2018.

objavljen je Indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga OPKK 2014.-2020. za 2018. godinu

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela za Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. objavilo je indikativni godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. godinu u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., radi informiranja i pravovremene pripreme projektnih prijedloga potencijalnih prijavitelja.

Pročitaj više

11.01.2018.

Najava konferencije “Europa za građane/ke”, 25.1.2018., u Zagrebu

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je natječaje u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 za sve cjeline: 1. Europsko sjećanje te 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva, a čiji je krajnji rok za prijavu 1. ožujka 2018. do 12 sati. Tim povodom, Ured za udruge kao Kontakt točka programa Europa za građane održat će konferenciju Europa za građane/ke, u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Zagrebu, u kongresnom centru Forum, na kojoj će biti predstavljene mogućnosti financiranja projekata u sklopu ovog programa te domaći i strani primjeri dobre prakse.

Pročitaj više

11.01.2018.

Projekt Učka 360° – gotovo 50 milijuna kuna za unapređenje posjetiteljske infrastrukture i programa u Parku prirode Učka

Javna ustanova Park prirode Učka, Općina Kršan i Udruga BIOM u Opatiji su službeno predstavili projekt Učka 360°, kroz koji će u naredne četiri godine biti uloženo gotovo 50 milijuna kuna u unapređenje posjetiteljske infrastrukture i programa u Parku prirode Učka. Projektom su tako predviđeni izgradnja i opremanje Centra za posjetitelje Poklon, izgradnja i opremanje volonterskih centara u Rovozni, Podmaju i Lovranskoj Dragi te interpretacijskog centra u nekadašnjoj školi Šušnjevica. Osim toga, aktivnosti projekta bit će usmjerene i na razvoj inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini te unaprjeđenje i proširenje postojećih edukativnih programa Parka prirode Učka.

Pročitaj više

11.01.2018.

Energetska obnova zgrada javnog sektora

Od 15. siječnja 2018. godine kreće podnošenje projektnih prijedloga za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora na Poziv Ministarstva objavljenog 16. studenog 2017. godine. U okviru ovog Poziva osigurano je 380 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u slučaju iskorištenja sredstava postoji mogućnost povećanja alokacije. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova projekta je 80 tisuća kuna, a najviši 40 milijuna kuna. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava u modalitetu trajnog poziva, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020., odnosno do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava.

Pročitaj više

11.01.2018.

U Splitu održana informativna radionica za Poziv „Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi"

Na informativnoj radionici koja prati otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, a koja se održala u utorak, 9. siječnja 2018. godine u Splitu u organizaciji Ministarstva kulture, potencijalnim prijaviteljima su podrobno predstavljeni ciljevi i kriteriji ovog velikog natječaja usmjerenog k razvoju dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Pročitaj više

11.01.2018.

Objavljeni javni pozivi Hrvatske turističke zajednice

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je javne pozive za programe potpora u 2018. godini putem kojih će se dodjeljivati bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od devet milijuna kuna s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni.

Pročitaj više