Vijesti

04.08.2017.

Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je 01.kolovoza 2017. objavilo Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu. Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata (mikro, mala i srednja poduzeća) na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Pročitaj više

03.08.2017.

Ministrica Žalac na svečanom otvorenju Centra za posjetitelje Krasno – „Kuća Velebita“

U Krasnom je 02. kolovoza 2017. godine svečano otvoren Centar za posjetitelje Krasno – „Kuća Velebita“, na kojemu je kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Novoizgrađeni posjetiteljski centar, projekt je vrijedan 30,9 milijuna kuna te je isti sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji etablirajući Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu Županije.

Pročitaj više

03.08.2017.

IZDANE KONAČNE ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA SEKTOR VOĆA I POVRĆA ZA OPERACIJU 4.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je konačne odluke o dodjeli sredstava s ukupnim iznosom potpore od 79.954.548,21 kuna za korisnike koji su se javili na drugi natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" - sektor voća i povrća.

Pročitaj više

01.08.2017.

Objavljen natječaj "Internacionalizacija poslovanja MSP-ova putem organizacija za poslovnu podršku"

Trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijava provodit će se u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3d „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3d1 „Poboljšani razvoj i rast MSP-ova na domaćem i stranim tržištima“.

Pročitaj više

28.07.2017.

OBJAVLJEN PRAVILNIK ZA OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA NARUŠENOG ELEMENTARNIM NEPOGODAMA

U Narodnim novinama br. 74/2017 od 28. srpnja 2017. bit će objavljen Pravilnik koji definira uvjete prihvatljivosti za korištenje Mjere 5, Podmjere 5.2 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Natječaj za korištenje ove mjere raspisat će Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sljedeći tjedan, a prijave na natječaj bit će omogućene početkom listopada 2017. godine, jer je zbog EU pravila potrebno zadovoljenje osnovnih preduvjeta korištenja ove mjere (proglašenje elementarne nepogode, izlazak na teren povjerenstava za procjenu štete i sl.).

Pročitaj više

27.07.2017.

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU APPRRR-A I AGENCIJE ZA RURALNI RAZVOJ REPUBLIKE ALBANIJE

U Zagrebu je 26.srpnja 2017., u sjedištu Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisan sporazum o suradnji između hrvatske i albanske Agencije za plaćanja s ciljem razmjene informacija i iskustava, kao i metoda korištenih u procesu razvoja operativnih implementacijskih sustava u EU fondovima za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj. Sporazum također predviđa zajedničku organizaciju konferencija, okruglih stolova i seminara, treninge o upravljanju EU fondovima, kao i druga pitanja koja se tiču izravnih plaćanja, ruralnog razvoja i tržišnih mjera.

Pročitaj više