Vijesti

23.10.2017.

NAŠ EKOBIZ OSVOJIO PRESTIŽNU NAGRADU REGIOSTARS 2017

Prošli tjedan je u Bruxellesu u sklopu Europskog tjedna regija i gradova održana svečana dodjela nagrada RegioStars Europske komisije. Ovogodišnje natjecanje na razini EU-a stavlja naglasak na najinovativnije i inspirativne projekte koje financira EU. U kategoriji promicanje poduzetništva mladih u sektoru ekološke poljoprivrede prestižni trofej osvojio je projekt EkoBiz iz Hrvatske.

Pročitaj više

23.10.2017.

Održan novi krug pregovora za iduće razdoblje financiranja Norveškog i EGP financijskog mehanizma

Dana, 20. listopada 2017. godine u Zagrebu je održan treći krug pregovora vezano uz definiranje programa koji će biti uključeni u Memorandume o razumijevanju o suradnji Norveškog i financijskog mehanizma europskog gospodarskog prostora za programsko razdoblje 2014.-2021. U pregovorima sudjeluju predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške te Ureda za financijske mehanizme (FMO) koji predstavljaju zemlje donatore Kraljevinu Norvešku, Island i kneževinu Lihtenštajn te predstavnici norveške ambasade u Zagrebu predvođeni s veleposlanicom Astrid Versto.

Pročitaj više

20.10.2017.

Otvoren najveći projekt Sveučilišta u Splitu – Poduzetnički inkubator u koji će se smjestiti i Rimac Automobili

U petak, 20. listopada 2017. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) svečano je otvoren projekt „Poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu – UNIST Tehnološki park. Radi se o kapitalnom projektu za Grad Split u iznosu od 20 milijuna kuna koji je osigurao 99% sredstava sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva 'Razvoj poslovne infrastrukture'. Predstavljanje projekta sa preko 150 sudionika otvorio je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara koji je stavio naglasak na važnost ovakvih projekata na kojima se može temeljiti budući razvoj Grada Splita i županije.

Pročitaj više

20.10.2017.

Pobjednica nacionalnog natjecanja „Ideje iz Europe“: Martina Cvetković iz Belmarisa predstavljat će RH na polufinalu u Tallinu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator, održalo je 16. listopada 2017. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“ („IDEAS FROM EUROPE“). Tom prilikom, proglašen je pobjednik, odnosno hrvatski predstavnik za polufinalno natjecanje „Ideje iz Europe“ koje će se održati u studenom, u Tallinu (Estonija). Također, odabrano je i deset poduzetnika čije će ideje biti predstavljene na digitalnoj platformi koja će omogućiti predstavljanje istih potencijalnim ulagačima i ostalim zainteresiranima, kao što su predstavnici poslovnog sektora ili ostali zainteresirani za razvoj i skaliranje projekta. Sukoordinator ovog natjecanja je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO.

Pročitaj više