Vijesti

27.06.2017.

Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu za 2017. godinu

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2017. godinu kojim poziva udruge mladih i za mlade te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da sukladno Pozivu prijave projekte koji doprinose podizanju kvalitete života mladih. Rok za podnošenje prijava je 21. srpnja 2017. godine.

Pročitaj više

26.06.2017.

Više od 72 milijuna eura odobreno za financiranje još 15 prometnih projekata u Hrvatskoj

Republika Hrvatska primila je potvrdu Europske komisije o odobrenju financiranja 15 prometnih projekata iz 3. Poziva CEF-a, u ukupnoj vrijednosti od 90.994.078,00 eura, od čega bespovratna sredstva, koja je Hrvatska dobila za provedbu ovih projekata, iznose 72.215.410,75 eura. Dvanaest projekata dobilo je maksimalni iznos sufinanciranja od 85 posto, a njih 9 Hrvatska će provoditi samostalno, dok će 6 provoditi u partnerstvu s ostalim zemljama članicama.

Pročitaj više

20.06.2017.

Poziv na dostavu ponuda za usluge edukacije za osmišljavanje i razradu projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava ESF-a

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske želi organizacijama civilnog društva kao potencijalnim prijaviteljima pružiti podršku u vidu osposobljavanja za pripremu projektnih prijedloga za prijavljivanje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) koji su u nadležnosti Ureda za udruge, kao i za provedbu projekata financiranih tim sredstvima. Dokumentaciju poziva na dostavu ponuda te sve o postupku prijave, provjerite u nastavku.

Pročitaj više

20.06.2017.

VAŽNO! OBAVIJEST ZA KORISNIKE MJERE 4

Ministarstvo poljoprivrede i ostala nadležna tijela jasno su opisali postupke i potrebne dokumente za ishođenje Mišljenja o usklađenosti dokumentacije s propisanim uvjetima vezano uz dobrobit životinjnja te veterinarsko-zdravstvene uvjete, kojeg je potrebno dostaviti kod ulaganja u objekte za životinje, unutar podmjere 4.1 »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« te Mišljenja o usklađenosti dokumentacije sa standardima EU, kod ulaganja u građenje objekata za preradu hrane životinjskog podrijetla, unutar podmjere 4.2. »Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda«. U nastavku provjerite detalje.

Pročitaj više

16.06.2017.

Europska komisija odobrila Nacionalni program razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture (NP-BBI)

Europska je komisija odobrila Nacionalni program razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture Republike Hrvatske (NP-BBI) za koji je utvrđeno da je u potpunosti usklađen s pravilima Europske unije o državnim potporama. U svrhu izgradnje širokopojasne agregacijske infrastrukture za mreže nove generacije odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 101,4 milijuna EUR u razdoblju od 2017. do 2023. godine.

Pročitaj više

16.06.2017.

Objavljen Prvi poziv - Ulaganje u znanost i inovacije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 13. lipnja 2017. Poziv Ulaganje u znanost i inovacije, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha Poziva je povećanje tržišno orijentiranih IRI aktivnosti podupiranjem suradničkih projekata znanstvenih organizacija i diseminacije rezultata u poslovni sektor u cilju rješavanja tržišnih nedostataka nastalih zbog nedostatnog ulaganja u istraživanje i razvoj te podizanja razine visoko kvalitetnih istraživačko-razvojno–inovacijskih aktivnosti u RH. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 158.460.000,00 kuna.

Pročitaj više